Direct naar content

5 juli 2018

Voorthuizen warmt op!

vrijwilligers

Het eerste lustrum van Voorthuizen Loopt vindt zaterdag plaats. Sinds 2013 is de tweede zaterdag van juli een sportieve en gezellige dag in het centrum van Voorthuizen.

Afgelopen vrijdag kwamen de vrijwilligers die dit hardloopevenement mogelijk maken bij elkaar voor de laatste briefing. De organisatie zegt weer klaar te zijn voor ‘een prachtige hardloopdag’.

Die dag begint om 14.00 uur met spelletjes en activiteiten voor de kinderen. De toegang is gratis. Dat geldt ook voor de Kidsrun die om 16.30 uur begint. Het is wel aan te raden om vooraf online in te schrijven. Dan ligt het startbewijs voor de jonge deelnemers klaar bij het inschrijfbureau. Dat is te vinden in het Muziekhart van Voorthuizen aan de Van den Berglaan.

De 5 kilometer en 10 kilometer-wedstrijden starten daarna om respectievelijk 18.00 uur en 19.15 uur. ,,Het aantal startbewijzen is gelimiteerd dus we raden hardlopers die zeker willen zijn van een startnummer aan om vooraf via onze website in te schrijven,” vertelt Reinier Rense namens de organisatie. ,,We zien ook weer snelle lopers op de inschrijflijst. Het zou fantastisch zijn als de parcoursrecords tijdens onze vijfde editie verbroken worden.” Voor de 5 kilometer staan de records nu op naam van Frank Futselaar 15.03 (2016) en Yasmin Hillebrink 17.09 (2015). De 10 kilometer werd in 2013 het snelst gelopen door Emmanuel Biwott in 31.48 en Elizeba Cherono liep in 2014 de snelste tijd bij de vrouwen in 35.27 uur.

PODIUM UITGEBREID Vanwege het jubileum is het erepodium uitgebreid met de huldiging van de 5e plek voor de individuele afstanden. Naast deze ludieke podiumplek is er ook een extra prijs voor de tweede en derde positie bij de bedrijvenloop. Hiervoor zijn ondertussen meer dan vijftig teams ingeschreven. Rense tot slot: ,,En natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de prijs voor snelste Voorthuizenaar niet.”

Deelnemers kunnen zich nog inschrijven tot de limiet van 1500 deelnemers is bereikt. Dat kan via www.voorthuizenloopt.nl/inschrijven tot zaterdagmiddag 12.00 uur. Daarna zijn startbewijzen verkrijgbaar bij het inschrijfbureau.

Ook interessant!

Bekijk alles